Oplev på Skarø

Vandreruter på Skarø

Rundt på øen findes fine vandreruter, hvor der undervejs på ruterne er opsat “kaffepladser”,- hvor man kan sidde og nyde udsigten og roen på en Sydfynsk ø.

Der er udgivet et vandreturfolder, der beskriver ruterne og fortæller lidt om øens natur og historie. Folderen kan fås på  færgen Højestene, Skarø Havn, hos Café Tante Sofie og på Sydfyns Turistbureau www.visitsydfyn.dk

Du kan også downloade folderen herfra

Guidede ture på Skarø

Ø-Guide Preben Sørensen laver guidede ø-ture på bestilling. Har du lyst til en indføring i Skarøs natur og kultur, og lyst til at høre om livet på en lille dansk ø idag.

En rundtur i by og til kirken tager 1½-2 timer. Ring og aftal tid med

Preben Sørensen, M: 22563199,

E: pvsskaroe(at)mail.dk

 

Man kan også tage en samlet pakke. Kik på ‘ Skarø guider’ på Facebook.

Her fås en pakke med frokost,eftermiddag kaffe og kage,samt to guider på henholdsvis strandsafari og øens historie og kulturliv.

 

Enestående naturoplevelser

Hvad enten du søger stilheden i naturen, er fugleinteresseret eller blot ønsker at se det danske landskab blive rullet ud for dine øjne, så får du det hele på Skarø.

Der har boet mennesker på Skarø siden stenalderen, men derefter op gennem tiden blev øen dækket af skov og brugt til jagt for kongerne.

Den sidste skov blev fældet i 1700-tallet, da Østerhoved blev opdyrket – på kort fra 1810 er “Skoven” stadig et stednavn på Halvøen. I højmiddelalderen (1200 tallet) blev øen bebygget. Man har levet af landbrug og lidt fiskeri. Byen ligger midt på øen og har været delt i to med hvert sit gadekær og fællesareal.